Bemutatkozás
Panna vagyok, 17 éves, és egyáltalán nem tudok főzni. Azonban Anyukám szerint ez elfogadhatatlan, hiszen nem lehet mindennap gyorsétteremben enni vagy pizzát rendelni. Gondoljunk csak bele: mi mutat jobban a vasárnapi asztalon? 3 doboz csirke falat hamburgerrel vagy egy nagy, gőzölgő, omlós, aranybarnára pirult csirke? Én személy szerint az utóbbit preferálom :)
Ebben a blogban végig követhetitek, ahogy elsajátítom a csirke sütés tudományát és tapasztalatokat szerzek e témában.
Miért pont csirke?
Egyszerű. A csirke nem csak ízletes táplálék, hanem egészséges eleme a mindennapi étkezésnek. Fehérjetartalma magas és teljes értékű, viszont zsír- és energia tartalma alacsony, így diétázók és fogyókúrázók egyaránt szívesen választják. (100 grammjában mindössze 113 kcal van, ezzel szemben egy közepesen kövér sertéshúsban 306 kcal található.)